2011. június 21., kedd

Egy dalt játszok a csillagoknak


Este. Újra a csillagok alatt. A tücskök s a békák a halvány fényben zengik már halkan doromboló szimfóniájukat. A pillanat nyugalmában már szinte semmi sem izgat. Még ha rá is kell ébrednem néhány dologra; hogy a nyugalom oly ritka kincs, s ilyenkor sem mindig kaphatom meg, arra hogy egy nagy részem, a zene is tagolható, és néha egyik része
annak sem kell... Most épp az a része, amihez koncentrálni kell, ami érdekből van kicsit. Az, amelyik a lélek vad felszabadulását, az indulatok feltörését jelenti.
A napozóágy szélében leheveredek. Lábamon tornacipő, rajtam a mai nap pora. A távolból látom még a világosodó eget. Felettem tengernyi csillag. Ölemben egy gitár, húrjai egy dallamot csengenek, melyet legelőször találtam ki, réges-rég. Azóta rengeteg nehézségen mentem már keresztül. Némelyiket talán már el is felejtettem.
Ez a zenének az az arca, amely magamhoz szól, s egy távoli tüneményhez, mely sohasem válaszol. Csak fent ragyog csendben, s hallgat.És rájöttem , hogy talán néha jobb lenne ha nemcsak a csillagokkal lennék kettesben. Ha valaki megzavarná a békés magányt, ha velem lenne az, akihez a lelkem szól, és az este csendje már más lenne... boldogabb.



5 megjegyzés:

  1. nekem csak egy nagy bajom van...nem vagyok olyan bölcs mint te :)

    VálaszTörlés
  2. Ezzel én is tökéletesen egyet értek. Mármint a bölcsességgel. Bár, a bölcsesség nem csak a szavakban, hanem a tettekben is megnyilvánul. :)

    VálaszTörlés
  3. pontosan.
    Gondolkodni, beszélni, írni mindenki tud.
    De igazából csak az számít, amit teszünk...

    VálaszTörlés
  4. tudom, ismerek 1-2 olyan embert aki csak beszél, de nem tesz érte semmi. de téged például nem így ismerlek Zsolti :D

    VálaszTörlés